Vem är jag?

Allt började med att min storebrors intresse för foto fascinerade mig. Han lärde mig principen med ljuskänslig negativfilm, kameralådan och kopiering på ljuskänsligt fotopapper... 

Under tonåren älskade jag att dokumentera livet och de första lyckade rullarna kom när jag åkte på klassresa i 9:an, våren 1992. Redan då experimenterade jag med olika tekniska lösningar.

Första utbildningen

Under mina musikstudier på folkhögskolan på Gotland (1998-2000) gick jag en grundläggande fotoutbildning där jag fick lära mig komposition och mörkrumsteknik. Bilderna nedan (35mm film) är några av dem jag fick ställa ut på elevutställningen 1999.


Fram tills nu

De senaste 10 åren har jag gjort många olika uppdrag för olika kunder. Det finns inga uppdrag som jag har ångrat att jag sagt ja till, tvärtom är jag stolt över att ha provat så många olika typer av fotojobb. Jag har lärt mig massor om hur jag på bästa sätt kan vara kreativ och leverera material till mina kunder, hur jag förfinar mitt hantverk och hur jag på bästa sätt kan tillgodose kundernas behov. Mitt kunnande och arbete med fotografering har tagit mig till många platser som jag aldrig annars hade besökt. Jag har fått träffa människor jag annars inte hade träffat och ställs inför kreativa beslut som jag annars inte hade fått ta.